Najsnažniji prirodni borci za dugovečnost i zdravlje jetre

Jetra obavlja jednu od najvažnijih, esencijalnih, funkcija u našem telu. Bez jetre, život nije moguć, a njena oštećenja prouzrokuju mnoge ozbiljne bolesti. Srećom, ćelije jetre su u stanju da se regenerišu u samo nekoliko meseci, pa sve dok imamo i jedan njen zdrav deo, nisu sve šanse izgubljene…

Ako se interesujete za tradicionalnu kinesku medicinu i suplemente na bazi gljiva, verovatno ste već čuli za kordiceps. Kordiceps se od davnina poštuje zbog svojih revitalizujućih blagodati protiv starenja. Ali, u poslednjih 30 godina, mnogi ljudi su se okrenuli ovoj jedinstvenoj gljivi zbog njene sposobnosti da zaštiti ćelije jetre.

Nedavno, još jedna biljka je privukla pažnju javnosti zbog naučnih dokaza o njenim blagodatima za regenerisanje jetre. Njeno ime je gulan (Gynostemma pentaphyllum) i njeno prirodno stanište je jugoistočna Azija.

ŠTA JE GULAN?

Gulan je divlja loza iz porodice krastavaca. U jugoistočnoj Aziji je poznata kao biljka dugovečnosti još od 16. veka, a tek nedavno su istraživanjima i dokazana njena lekovita svojstva. Pored blagodatnog dejstva na kardiovaskularne bolesti, imunitet i dijabetes, gulan ima hepaprotektivno dejstvo (štiti ćelije jetre od oštećenja).

Upravo zbog toga je ova biljka postala interesantna ne samo ljudima koji boluju od bolesti jetre (ciroza, hepatitis, itd.), već i onima koji žele da očiste jetru od toksina (tzv. detoks), ubrzaju oporavak posle infektivnih bolesti, očiste organizam posle terapija itd.

ŠTA JE KORDICEPS?

Cordyceps Sinensis je retka i jedinstvena gljiva, koja se često naziva egzotičnom lekovitom gljivom.

Kordiceps se veoma dugo koristi u tradicionalnoj kineskoj i tibetanskoj medicini kao pomoć za jačanje imuniteta, seksualnog nagona i fizičke snage, za smanjenje umora, kao i u lečenju bubrežnih i nekih drugih bolesti.

Preporuka uspešnih sportista

Poslednjih godina, studije pokazuju da kordiceps ima veliki potencijal i za mnoge druge stvari. Ima imunološki, antioksidativni, protivupalni, antitumorski, antimetastatski, antimikrobni, hipolipidemijski, hipoglikemijski, revitalizujući, neuroprotektivni i renoprotektivni efekat.

Najpoznatija vrsta ove gljive, Cordyceps sinensis, je posebno vredna, a najčešće se pronalazi u Nepalu, Tibetu i Butanu na nadmorskim visinama iznad 4.500 metara, na Himalajama.

O popularnosti kordicepsa najbolje govori njegova tržišna cena koja ide do čak 9.000 dolara po kilogramu. Srećom, količine koje treba da unesemo u organizam da bi ostvarili brojne zdravstvene prednosti nisu tako velike. Zbog toga je, kao suplement, kordiceps dostupan i nama, smrtnicima. Mnogi proizvođači suplemenata koriste ovo kao izgovor za visoku cenu suplemenata. Malo niže pročitajte kako da pronađete pravi suplement za sebe, po razumnoj ceni.

Kordiceps sadrži sledeća vredna hemijska jedinjenja – kordicepin, adenozin i beta-glukan, 18 esencijalnih aminokiselina, vitamine E, B1, B2, B12, K, makro i mikroelemente (K, Zn, Pi, Na, Ga, Ca, Ni, Sr, Ti, Mg, Fe , Cu, Mn, Se, Al, Si, Cr, V i Zr), proteine, nukleozide (adenozin, uracil i adenin), sterole (izvor vitamina D), polisaharide i još ponešto.

Ne propusti trenutnu akciju 3+1 koja traje do isteka zaliha!

Upravo je njegov sastav ono što ga čini jednim od najpotentnijih suplemenata koje možete uneti u svoje telo.

U kombinaciji sa gulanom, kordiceps štiti ćelije jetre i „popravlja“ već oštećene ćelije

Kombinacijom gulana i kordicepsa ne pomažete samo svojoj jetri, već i celom organizmu. Ove dve biljke se bore protiv takozvanog oksidativnog stresa, oštećenja ćelija uzrokovanih slobodnim radikalima. Pored toga, redovnom upotrebom ekstrakata ove dve biljke dobijate brojne zdravstvene dobrobiti kao što su:

 • Više kiseonika u ćelijama
 • Jače kosti
 • Bolja funkcija mozga (bolje pamćenje, bolja koncentracija)
 • Smanjen rizik od razvoja demencije i Alzheimerove bolesti
 • Više energije
 • Zdraviji kardiovaskularni sistem
 • Bolja kondicija
 • Jači imuni sistem
 • Bolje raspoloženje
 • Više snage
 • Manje glavobolja
 • Manje stresa
 • Bolji san
 • Bolji libido
 • Usporavanje starenja
 • Smanjen rizik od tumora
 • Poboljšanje funkcije bubrega
 • Blagotvorni efekat na nivoe holesterola, triglicerida i stanja poput aritmije
 • Protivupalno dejstvo.

POSTOJE LI NEŽELJENI EFEKTI?

Sve dok nemate posebne alergije na plesni, nećete imati nuspojava. Ovaj suplement se univerzalno smatra vrlo zdravim i sigurnim.

KAKO SE UZIMA OVAJ SUPLEMENT?

Ovaj suplement dolazi u obliku kapsula. Što se tiče vremena uzimanja, preporučujemo doziranje ujutro, uz doručak. Ne preporučuje se uzimanje pre spavanja, zbog njegovih energizujućih efekata.

GDE MOGU DA NABAVIM OVAJ SUPLEMENT?

Zbog njegove velike popularnosti, na tržištu je veliki broj suplemenata neproverenog porekla i visoke cene. Suplement prihvatljive cene, odobren od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije možete nabaviti ovde. Pored toga, ovaj suplement sadrži još nekoliko sastojaka koji će vam doneti samo dobrobit.

Trenutno je u toku akcija 3+1, pa kupovinom tri mesečne doze, četvrtu dobijate potpuno BESPLATNO. Akcija traje do isteka zaliha, pa, uzimajući u obzir da je potražnja ogromna, preporučujemo da požurite s narudžbom.

Call Now Button