Evo kako da prirodno snizite svoj šećer u krvi

Ako se interesujete za tradicionalnu kinesku medicinu i suplemente na bazi gljiva, verovatno ste već čuli za kordiceps. Kordiceps se od davnina poštuje zbog svojih revitalizujućih blagodati protiv starenja. Ali, poslednjih godina, mnogi ljudi su se okrenuli ovoj jedinstvenoj gljivi zbog njene sposobnosti da izbalansira nivo šećera u krvi.

Kako? Slično insulinu. 

ŠTA JE KORDICEPS?

Cordyceps Sinensis je retka i jedinstvena gljiva, koja se često naziva egzotičnom lekovitom gljivom.

Kordiceps se veoma dugo koristi u tradicionalnoj kineskoj i tibetanskoj medicini kao pomoć pri jačanju imuniteta, u poboljšanju seksualnog nagona i fizičke snage, za smanjenje umora, kao i u lečenju bubrežnih i nekih drugih bolesti.

Poslednjih godina, naučne studije pokazuju da kordiceps ima veliki potencijal i za mnoge druge stvari. Ima imunološki, antioksidativni, protivupalni, antitumorski, antimetastatski, antimikrobni, hipolipidemijski, hipoglikemijski, revitalizujući, neuroprotektivni i renoprotektivni efekat.

Postoji preko 400 vrsta kordicepsa. Najpoznatija, Cordyceps sinensis, najčešće se pronalazi u Nepalu, Tibetu i Butanu na nadmorskim visinama iznad 4.500 metara, na Himalajama.

ZBOG ČEGA JE KORDICEPS TAKO POPULARAN?

O popularnosti kordicepsa najbolje govori njegova tržišna cena koja ide do čak 9.000 dolara po kilogramu. Srećom, količine koje treba da unesemo u organizam da bi ostvarili brojne zdravstvene prednosti nisu tako velike. Mnogi proizvođači suplemenata koriste ovo kao izgovor za visoku cenu suplemenata. Malo niže pročitajte kako da pronađete pravi suplement za sebe, po razumnoj ceni.

Ne propusti trenutnu akciju 3+1 koja traje do isteka zaliha!

Kordiceps sadrži sledeća vredna hemijska jedinjenja – kordicepin, adenozin i beta-glukan, 18 esencijalnih aminokiselina, vitamine E, B1, B2, B12, K, makro i mikroelemente (K, Zn, Pi, Na, Ga, Ca, Ni, Sr, Ti, Mg, Fe , Cu, Mn, Se, Al, Si, Cr, V i Zr), proteine, nukleozide (adenozin, uracil i adenin), sterole (izvor vitamina D), polisaharide i još ponešto.

Upravo je njegov sastav ono što ga čini jednim od najpotentnijih suplemenata koje možete uneti u svoje telo kako biste prirodno snizili šećer u krvi.

Kordiceps imitira efekte insulina i prirodno balansira šećer u krvi

Dokazano je da kordiceps imitira djelovanje insulina, hormona koji transportuje glukozu iz krvi u ćelije. Bez inzulina, sav taj šećer ostaje u krvi, što uzrokuje dijabetes. Kordiceps tako osigurava da se sav višak šećera u krvi prebacuje u ćelije, odakle se pretvara u energiju. Redovnom upotrebom kordicepsa, balansirate šećer u krvi i smanjujete simptome dijabetesa.

Pored toga, kordiceps ima brojne druge prednosti za zdravlje, pa donosi i:

 • Bolji imunitet
 • Jače kosti
 • Bolju funkciju mozga (bolje pamćenje, bolja koncentracija)
 • Smanjen rizik od razvoja demencije i Alzheimerove bolesti
 • Više energije
 • Zdraviji kardiovaskularni sistem
 • Bolju kondiciju
 • Bolje raspoloženje
 • Više snage
 • Manje glavobolja
 • Manje stresa
 • Bolji san
 • Bolji rad bubrega
 • Bolji libido
 • Usporeno starenje
 • Smanjen rizik od tumora

Preporuka uspešnih sportista

POSTOJE LI NEŽELJENI EFEKTI UZIMANJA KORDICEPSA?

Sve dok nemate posebne alergije na plesni, nećete imati nuspojava od uzimanja kordicepsa. Kordiceps se univerzalno smatra vrlo zdravim i sigurnim.

KAKO SE UZIMA KORDICEPS?

Ekstrakt kordicepsa najčešće dolazi u obliku kapsula ili praha. Što se tiče vremena uzimanja, preporučujemo doziranje ujutro, uz doručak. Ne preporučuje se uzimanje pre spavanja, zbog njegovih energizujućih efekata.

GDE MOGU DA NABAVIM KORDICEPS?

Zbog njegove velike popularnosti, na tržištu je veliki broj suplemenata neproverenog porekla i ogromne cene. Suplement prihvatljive cene, sa kordicepsom odobrenim od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije možete nabaviti ovde.

Pored toga, ovaj suplement sadrži još nekoliko sastojaka koji će vam doneti samo dobrobit. Među njima je potrebno posebno istaći đumbir, koji takođe pomaže održavanju normalnog nivoa šećera u krvi. 

Trenutno je u toku akcija 3+1, pa kupovinom tri mesečne doze, četvrtu dobijate potpuno BESPLATNO. Akcija traje do isteka zaliha, pa, uzimajući u obzir da je potražnja ogromna, preporučujemo da požurite s narudžbom.

Call Now Button